ВАКС заочно заарештував ексдиректора філії НААН на Хмельниччині

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про обрання заочного запобіжного заходу фігуранту справи.
Василь Кобзафото: mip.com.ua

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього директора державного підприємства «Дослідне господарство «Проскурівка» Національної академії аграрних наук Василя Кобзу, якого НАБУ і САП підозрюють у заволодінні зерном вартістю 22,9 млн грн.

Таке рішення 8 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про обрання запобіжного заходу задовольнити. Обрати підозрюваному (Василю Кобзі – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», – йдеться в рішенні.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексдиректору ДГ «Проскурівка» Василю Кобзі та керівнику приватної ТОВ «Лампка Агро» Зігмунду Лампці у заволодінні зерном підприємства на суму близько 22,9 млн грн.

За даними слідства, у період з липня по серпень 2018 року вказані особи заволоділи зерном пшениці озимої та ярої загальною вагою понад 5 тис. тонн, яка була власністю держпідприємства. Згодом збіжжя вивезли на елеватори та реалізували іншим приватним компаніям.

Для приховування злочину підозрювані уклали фіктивні договори, за якими держпідприємство нібито передало зерно пшениці озимої та ярої загальною вагою понад 5 тис. тонн приватному підприємству на зберігання. Відповідно до висновку судово-економічної експертизи вартість зерна, яким заволоділи співучасники злочину, становить близько 22,9 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало ймовірне заволодіння коштами структур НААН. Раніше суд передав в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів вилучені пестициди у структурі НААН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: