Фаріон померла в лікарні після замаху

Читать на русском
Екснардепка Iрина Фаріон померла у лікарні після того, як у неї стріляли. Поранення виявилось несумісним з життям.
Фото: Андрій Садовий

Екснардепка та мовознавиця Iрина Фаріон померла у лікарні після замаху.

Про це повідомив мер Львову Андрій Садовий.

Стало відомо, що Ірина Фаріон померла в лікарні.  Медики зробили все можливе, але поранення було несумісне з життям. 

«Громада Львова висловлює щирі співчуття родині та всім, хто її знав і любив. Це дуже страшно і жахливо. Я завжди кажу, що в Україні більше немає безпечного місця. Але щоб таке зухвале, нагле вбивство. Вбивцю треба знайти! Дякую правоохоронним органам, які активно працюють над цим. Замовник також має бути відомим і нести повну відповідальність», – написав Садовий.

Доповнено:

У Національній поліції повідомили, що злочин перекваліфіковано на ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років.

Нагадаємо, у п'ятницю, 19 липня, у Львові стріляли у колишню народну депутатку та мовознавицю Ірину Фаріон. Iнцидент трапився на вулиці Масарика. У поліції зазначили, що правоохоронці «встановлюють обставини замаху на життя громадської діячки».

Згодом президент Володимир Зеленський прокоментував замах на Ірину Фаріон. Він зазначив, що будь-яке насильство заслуговує лише на засудження і кожен, хто винен у цьому нападі, повинен понести повну відповідальність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: