У Львові стріляли в екснардепку Ірину Фаріон: що відомо

Читать на русском
У п'ятницю, 19 липня, у Львові стріляли у колишню народну депутатку та мовознавицю Ірину Фаріон
Фото: Getty Images

У п'ятницю, 19 липня, у Львові стріляли у колишню народну депутатку та мовознавицю Ірину Фаріон.

Про це повідомив депутат міськради Ігор Зінкевич у Telegram.

За його даними, інцидент трапився на вулиці Масарика. Фаріон вже забрала швидка допомога, вона перебуває у важкому стані.

«Стрільця бачили сусіди, він був у рукавичках і зброя була без глушника», - написав Зінкевич.

Zaxid.net повідомляє, що Фаріон доставили з вогнепальним пораненням до лікарні на вулиці Топольна (колишня лікарня швидкої допомоги).

«На момент поступлення її стан був вкрай важкий. Пацієнтці надається невідкладна допомога», – зазначено у публікації.

На інцидент відреагувала Національна поліція. Там зазначили, що правоохоронці «встановлюють обставини замаху на життя громадської діячки».

«Жінку із вогнепальним пораненням голови госпіталізували у лікарню. Правоохоронці вживають заходи для затримання стрілка. Подія сталась сьогодні, 19 липня, близько 19:30 на одній із вулиць Львова. Невідомий здійснив постріл зі зброї у бік 60-річної жінки. Лікарі госпіталізували потерпілу із пораненням голови», – йдеться у повідомленні.

Там також додали, що на місці злочину працюють усі необхідні служби. Стрілка поки що не знайшли.

Місцеві Telegram-канали публікують відео з місця злочину.

Нагадаємо, в листопаді в Україні спалахнув мовний скандал за участю Ірини Фаріон: в інтерв'ю вона розкритикувала російськомовних військових і заявила, що не може назвати їх українцями. Після цього правоохоронці відкрили проти неї кримінальне провадження.

Того ж дня Національний університет «Львівська політехніка» звільнив Фаріон із посади професора кафедри української мови. Однак у травні цього року апеляційний суд постановив поновити екснардепку на посаді у Львівській політехніці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: