У центрі Києва знесли історичну Садибу Зеленських, поліція відкрила кримінальну справу

Читать на русском
У центрі Києва на вулиці Кониського 19 липня незаконно знесли Садибу Зеленських. Це була історична будівля, тому поліція відкрила провадження.
Поліція Києва

У центрі Києва на вулиці Кониського 19 липня незаконно знесли Садибу Зеленських. Це була історична будівля, тому поліція відкрила провадження.

Про це повідомляє департамент охорони культурної спадщини КМВА та поліція Києва у Facebook.

Департамент заявив, що Садибу Зеленських за адресою вул. Кониського, 22 знесли незаконно, тому закликали правоохоронців відреагувати.

У департаменті КМВА додали, що лише два дні тому громадська організація «Спадщина Київ» подала до департаменту пакет доопрацьованої облікової документації щодо присвоєння будівлі на вул. Кониського, 22 статусу пам'ятки.

«Цей крок є частиною підписаного раніше з Департаментом охорони культурної спадщини КМВА плану дій щодо реалізації петиції №12870 «Зберегти історичну садибу Зеленських», яка була підтримана міським головою», – зазначили у дописі.

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за умисне незаконне знищення об'єктів культурної спадщини.

«Вчора ввечері до поліції Києва надійшло повідомлення про те, що на вулиці Олександра Кониського невідомі особи за допомогою важкої будівельної техніки знесли будинок, побудований наприкінці XIX століття. На місце події оперативний черговий негайно скерував слідчо-оперативну групу», – пишуть правоохоронці.

Наразі правоохоронці проводять першочергові слідчі дії. Техніка, за допомогою якої здійснювалися роботи по зносу будівлі вилучена.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи про незаконну передачу частини парку «Нивки» в Києві під забудову.

Раніше у цій справі підозру отримав заступник міського голови Києва Петро Оленич.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: