Поліція розшукує вбивцю Фаріон: у МВС розповіли перші деталі (оновлено)

Читать на русском
До розслідування вбивства залучена майже уся поліція Львівщини. Наразі слідство розглядає кілька версій.
Фото: Максим Козицький

Національна поліція спільно зі співробітниками СБУ проводять комплекс заходів, щоб знайти вбивцю екснардепки Iрини Фаріон. До розслідування залучена майже уся поліція Львівщини.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Iгор Клименко під час брифінгу у Львові.

У Львові стріляли в екснардепку Ірину Фаріон: що відомоУ п'ятницю, 19 липня, у Львові стріляли у колишню народну депутатку та мовознавицю Ірину Фаріон

За його словами, основні версії, які зараз розглядають слідчі – це особиста неприязнь, громадсько-політична діяльність Фаріон. Не виключають також, що вбивство має замовний характер.

Поліція уже зібрала оперативну інформацію, яку наразі перевіряють. Зазначають, що до розслідування вбивства залучена практично вся поліція Львова та частина поліції Львівщини.

«На місці злочину також працюють оперативники та слідчі групи, які приїхали з Києва на чолі з заступником керівника Національної поліції та на чолі з заступником керівника Служби безпеки України. Вже призначено низку експертиз, в тому числі балістична експертиза, аналізуються відео з камер спостереження. Перші результати роботи мають бути готові вже до ранку», – повідомив Клименко.

Наразі вбивцю шукають. Про нього нічого невідомо – ані хто він, ані де проживає.

Брифінг МВС щодо замаху на Фаріон | обставини стрілянини — наживоБрифінг МВС щодо замаху на Фаріон

Доповнено:

Під час брифінгу у Львові Ігор Клименко повідомив, що у слідства наявні дані про те, що підозрюваний кілька днів перебував біля будинку Ірини Фаріон у визначений час.

«Ми перевіряємо всю інформацію, працюємо зі свідками, звертаємось до всіх, хто може надати слідству додаткову інформацію. Хочу подякувати людям, які цю інформацію вже надали», — зазначив Ігор Клименко.

Також міністр розповів, що на місці злочину знайшли гільзу. Після проведення судово-медичної експертизи слідчі матимуть додаткові відомості.

Нагадаємо, у п'ятницю, 19 липня, у Львові стріляли у колишню народну депутатку та мовознавицю Ірину Фаріон. Iнцидент трапився на вулиці Масарика. У поліції зазначили, що правоохоронці «встановлюють обставини замаху на життя громадської діячки».

Пізніше стало відомо, що Iрина Фаріон померла у лікарні після замаху. Медики зробили все можливе, але поранення було несумісне з життям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: