У ДСНС розповіли, скільки людей загинуло на воді з початку літа

Читать на русском
Найпопулярнішими причинами загибелі на воді є нехтування правилами безпеки та купання у стані алкогольного сп’яніння.
Фото: prikhist.com

Від початку купального сезону в Україні на воді загинули 432 людини, серед яких 63 дитини.

Про це розповів фахівець Управління забезпечення оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС Максим Береговенко в ефірі телемарафону.

Біля Тиси знайшли 16-го потопельника від початку рокуЗа 30 метрів від українського берега Тиси виявили тіло людини. Це вже 16-й випадок утоплення від початку року.

«З початку купального сезону, який розпочався у червні, на жаль, спостерігається невтішне зростання кількості загиблих на водних об’єктах. За цей час загинули 432 людини, з яких 63 дитини», – розповів він.

Найпопулярнішими причинами зростання кількості загиблих на воді є відпочинок у невизначених для цього місцях, нехтування елементарними правилами безпеки на воді та купання у стані алкогольного сп’яніння. Також, за словами Береговенка, люди часто запливають за межі дозволених місць.

За словами представника ДСНС, зростає кількість випадків загибелі дітей через недбалість батьків, які залишають їх без нагляду.

ДСНС закликає громадян відпочивати на обладнаних місцевою владою місцях, які проходять відповідні перевірки перед купальним сезоном, і де працюють рятувальники.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що за перший тиждень літа на водоймах України загинуло 23 особи, зокрема четверо неповнолітніх.

А вихідними 13-14 липня під час відпочинку та купання в річках та озерах в Україні потонули 66 людей, серед них 10 дітей. У ДСНС закликали українців бути обережними під час відпочинку біля води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: