Знесення садиби Зеленських у Києві: Кличко обіцяв, що місто вимагатиме відбудувати будівлю

Читать на русском
Віталій Кличко заявив, що влада Києва судитиметься із забудовником, який зніс садибу Зеленських. Будівлю вимагатимуть відбудувати.
Фото: поліція

Мер Києва Віталій Кличко обіцяв, що місто подасть до суду на забудовника, який незаконно зніс садибу Зеленських, і вимагатиме відбудувати будівлю.

Про це він написав у Telegram.

Законопроєкт про столицю: як пропонують змінити управління КиєвомЗаконопроєкт про столицю передбачає поділ повноважень міського голови і голови КМДА. Детальніше – на інфографіці.

Він заявив, що землю під садибою Зеленських місто не передавало власнику будівлі. А встановлення будь-яких огорож навколо ділянки, заїзд будь-якої будівельної техніки є незаконним.

«Також міська влада наполягатиме, щоб правоохоронні органи зʼясували і оприлюднили для громадськості всіх фігурантів, які стоять за процесом знищення садиби. Місто усіляко сприятиме правоохоронцям, надаватиме необхідну документацію, щоб розслідування було обʼєктивним та винні були притягнуті до відповідальності», – написав Кличко.

Водночас у Міністерстві культури повідомили, що садибу Зеленських не було внесено до Державного реєстру нерухомих пам'яток, оскільки державна адміністрація не змогла підготувати та надати потрібні документи.

«З відповідним листом від 18.07.2024 до МКІП звернулася ГО «Спадщина Київ». На жаль, чи то дізнавшись про таку ініціативу, чи за випадковим збігом, але забудовник у той самий день майже повністю зруйнував історично значущу будівлю. Проте МКІП все одно невідкладно розгляне подану облікову документацію на засіданні Експертної комісії з питань обліку об’єктів культурної спадщини», – повідомили у міністерстві.

Нагадаємо, історичну будівлю знесли 19 липня. Правоохоронці порушили кримінальну справу.

20 липня у Києві відбулася акція протесту, спрямована проти діяльності мера Віталія Кличка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: