В Україні викрили міжрегіональний канал збуту наркотиків

Читать на русском
Наркоторговці діяли у столиці, а також Харківській, Сумській, Донецькій, Одеській, Київській, Дніпропетровській, Чернівецькій та Миколаївській областях.
Офіс генпрокурора

В Україні викрили та припинили діяльність міжрегіональної організованої злочинної групи, яка організувала наркоторгівлю по всій території країни. Вилучено товар більш ніж на 11,5 млн грн.

Про це інформує Офіс генпрокурора у понеділок, 22 липня.

Кабмін виключив канабіс зі списку особливо небезпечних наркотиківКанабіс, смола канабісу, екстракти та настоянки канабісу прибрали зі списку особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено.

Попередньо, організатором наркобізнесу є 25-річний мешканець Дніпра. Члени організованої групи займалися виготовленням та торгівлею Альфа-PVP, амфетаміном та канабісом.

Наркоторговці діяли у Києві, а також Харківській, Сумській, Донецькій, Одеській, Київській, Дніпропетровській, Чернівецькій та Миколаївській областях.

Продаж наркотиків проходил через розгалужену мережу Телеграм-каналів без особистих зустрічей, шляхом так званих «закладок», щоб уникнути ідентифікації.

Приблизний щомісячний прибуток групи перевищував 10 млн грн.

Правоохоронці провели 50 обшуків у вказаних регіонах. Загальна вартість вилучених наркотиків та психотропів на чорному ринку становить понад 11,5 млн грн.

Також вилучено зброю, патрони, вісім автомобілів на суму понад 200 тис. доларів, кошти у розмірі 47 600 доларів, 9 200 євро, 393 580 гривень та 10 000 польських злотих.

Повідомляється, що 14 особам оголошено підозру у виготовленні та збуті психотропних речовин та наркотиків відповідно до ч. 2 та 3 ст. 307 ККУ.

Нагадаємо, Кабмін виключив канабіс зі списку особливо небезпечних наркотиків. Раніше Раді пропонували посилити відповідальність за поширення наркотиків під час воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: