ВАКС дозволив заочне слідство стосовно підозрюваного організатора справи УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування.
скріншот Youtube/InterVizor

Вищий антикорупційний суд дозволив провести заочне розслідування стосовно підприємця Владислава Котляренка, якого НАБУ і САП підозрюють в організації заволодіння 11,8 млн грн коштів філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця» під час придбання вугілля.

Таке рішення 19 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування у межах кримінального провадження – задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо (Котляренка – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться в рішенні.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру Котляренку в організації заволодіння коштами філії УЗ.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику начальника філії «Пасажирська компанія» УЗ Артему Мироновичу та ще двом особам.

Як встановили НАБУ і САП, у 2018 році філія «Пасажирська компанія» УЗ провела публічні торги із закупівлі вугілля для опалення пасажирських вагонів. За даними слідства, підозрюваний Миронович, будучи головою тендерного комітету, спільно з керівником відділу-ініціатора закупівлі Романчуком, діяли на користь «обраного» постачальника, не допустивши інші компанії до аукціону. Ця компанія «Коларес-Брокерс» і стала переможцем торгів, поставивши вугілля за завищеними на 11,8 млн грн цінами. Відповідно до висновку товарознавчої експертизи, ринкова ціна однієї тони вугілля станом на дату укладання договорів становила 3770 грн, у той час як УЗ уклала договори за ціною 4563 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: