В Офісі генпрокурора відповіли, де зараз яхта Медведчука «Royal Romance»

Читать на русском
Коштовна яхта родини Медведчука Royal Romance перебуває під арештом у двох провадженнях щодо екснардепа.
скріншот з відео

Елітна яхта колишнього народного депутата ОПЗЖ Віктора Медведчука знаходиться у Хорватії під безстроковим арештом у двох провадженнях.

Про це повідомили у Офісі генерального прокурора у відповідь на запит Інтерфакс-Україна.

Яхту Медведчука продадуть на користь України – The GuardianЦя операція стане першим подібним продажем на користь народу України з часу запровадження Західними урядами санкцій на статки сотень російських олігархів.

«На сьогоднішній день яхта перебуває під арештом у двох виробництвах за екснардепом. Загалом здійснюється процесуальне керівництво у трьох провадженнях, у яких зазначена особа має статус підозрюваного чи обвинуваченого», – повідомили агентству.

У відомстві підкреслили, що прокурори Офісу спільно з Міністерством закордонних справ продовжують вживати заходів щодо дорогої яхти Royal Romance. Але арешт з неї поки не знято.

Нагадаємо, у 2021 році стало відомо, що п'ятипалубну яхту Медведчука сховали від санкцій через інший «офшор». У неї змінився власник саме у той період, коли на майно та активи Медведчука Україна почала вводити санкції.

У квітні 2022 року яхту Медведчука Royal Romance передали в управління АРМА.

А в грудні стало відомо, що яхту пустять з молотка, отримані кошти передадуть Україні. Ціна 92,5-метрової супер-яхти Royal Romance становить близько 200 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: