Антикорупційний суд затвердив угоду з харківським податківцем

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав надіслану угоду зі слідством, на яку пішла посадовиця податкової управління на Харківщині.
фото: tax.gov.ua

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з колишньою начальницею відділу перевірок у сфері матеріального виробництва управління податкового аудиту Головного управління Державної податкової служби у Харківській області Тетяною Горбань. Їй призначили 5 років умовно.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС, не зазначаючи прізвище фігурантки.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Горбань.

«23 липня 2024 року ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості у справі щодо вимагання неправомірної вигоди службовими особами ГУ ДПС у Харківській області. За умовами угоди обвинувачена беззастережно визнала свою винуватість в інкримінованих їй кримінальних правопорушеннях та зобов'язалась перерахувати 500 000 гривень на підтримку Збройних сил України. Засудженій призначено покарання у виді п’яти років позбавлення волі, без конфіскації майна», – інформує суд.

Експодатківку визнали винуватою за ч. 2 ст. 369-2, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України. Її звільнили від відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки та покладенням обов'язків.

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратури додали, що засуджена зобов'язана надавати правдиві та детальні викривальні показання щодо участі та ролі інших осіб у вчиненні злочину.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Горбань на два місяці. Альтернативою їй визначили 7 млн грн застави. Ці кошти внесли і підозрюваного вийшла з-під варти.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали посадовця ГУ ДПС у Харківській області за підозрою в одержанні 55 тисяч доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, податківиця підбурила представника приватної компанії надати цю суму начальнику ГУ ДПС Харківщини, аби той ухвалив рішення про виключення фірми з переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості, а також про реєстрацію зупинених податкових накладних цього ТОВ.

Крім того, упродовж січня-лютого 2024 року податківиця висловила прохання надати їй неправомірну вигоду у сумі 150 тис. дол. за вчинення дій в інтересах низки товариств, зокрема під час проведення підпорядкованим їй відділом перевірки щодо правильності нарахування, повноти і своєчасності сплати податків і зборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: