ВАКС призупинив слухати обвинувачення стосовно фігуранта справи про хабар від Микитася

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання захисника обвинуваченого про виділення в окреме провадження матеріалів справи.
фото: z-capital.com.ua

Вищий антикорупційний суд виділив в окреме провадження і призупинив слухання справи за обвинуваченням директора фінансової компанії «Житло-Капітал» Єгора Смілого у передачі неправомірної вигоди колишньому директору з нових ядерних установок відокремленого підрозділу «Атомпроєктінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Ігорю Орлову.

Таке рішення 17 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Захисник Смілого просив виділити матеріали стосовно його клієнта в окреме провадження і зупинити слухання справи у зв'язку з мобілізацією обвинуваченого. Суд клопотання задовольнив. Водночас справу за обвинуваченням Орлова будуть слухати окремо.

«Клопотання захисника обвинуваченого (Смілого – ред.) про зупинення судового провадження у кримінальному провадженні – задовольнити. Зупинити судове провадження у відносно (Смілого – ред.), обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч.2 ст. 369, ч.2 ст. 366 КК України, до його звільнення з військової служби. Виділити в окреме провадження матеріали кримінального провадження відносно (Смілого – ред.)», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Микитасю у наданні неправомірної вигоди. Також вони вручили підозру директору з нових ядерних установок відокремленого підрозділу «Атомпроєктінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Ігорю Орлову. Пізніше йому обрали запобіжний захід у майже 10 млн грн застави.

Слідство встановило, що у 2017 році Орлов, зловживаючи своїм службовим становищем, уклав із компанією, підконтрольною Микитасю, договір на 929 млн грн. Згідно з ним ця компанія мала збудувати Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР АЕС України. Згодом витрати на будівництво сховища зросли до 1,36 млрд грн. Однак об'єкт й досі не введено в експлуатацію.

Натомість упродовж 2017-2019 років сім'я директора ВП «Атомпроєктінжиніринг» безоплатно одержала від ФК «Житло-капітал», очолюваної Єгором Смілим (ще один підозрюваний у справі), і також підконтрольної Микитасю, три квартири в новобудовах Києва загальною вартістю майже 4,42 млн грн, що, за версією слідства, є неправомірною вигодою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: