Росія втратила на війні понад 350 тисяч військових – Шольц

Читать на русском
Російський диктатор щодня відправляє на смерть тисячі солдатів. За даними Німеччини, втрати рф на війні сягають понад 350 тисяч військових.
Фото: ГУР Міноборони України

За час повномасштабної війни проти України росія втратила пораненими та вбитими понад 350 тисяч військових.

Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час цивільного діалогу у Саарбрюкені, передає DW.

ЗМІ підрахували, скільки російських військових загинуло на війні в УкраїніЗгідно з приблизними даними ЗМІ, окупаційні війська втратили від 462 тисяч до 728 тисяч осіб.

За словами Шольца, заради захоплення додаткових квадратних метрів української території російський диктатор путін не лише вбиває безліч мирних жителів України, а й відправляє на смерть сотні тисяч російських солдатів.

«За нашими даними - хоча точні цифри невідомі - 350 000 російських солдатів або загинули, або отримали тяжкі поранення. І щодня ця кількість зростає на тисячу і більше», - уточнив канцлер.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що росія досягає успіхів на фронті «приголомшливою людською ціною». Втрати її армії втричі вищі, ніж в України, а на деяких напрямках навіть більше.

Також нещодавно Зеленський прокоментував ситуацію із втратами України на війні з рф. За його словами, в українському війську на шістьох-вісьмох поранених на фронті припадає один убитий, тоді як у російській армії – помирає кожен другий-третій поранений.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: