Понад дві третини громадян ЄС вважають, що в їхній країні процвітає корупція – опитування

Читать на русском

Більшість громадян ЄС вважають, що у їхній країні процвітає корупція. Найвищі показники зафіксовано серед мешканців Греції, Португалії, Мальти та Словенії.
telegraph.co.uk

Понад дві третини (68%) громадян Європейського Союзу вважають, що в їхніх країнах широко поширена корупція.

Результати опитування Eurobarometer публікує Politico.

Як у світі карають чиновників-корупціонерівЯк в інших країнах, у мирний час, карають чиновників-корупціонерів – на інфографіці. У США загрожує до 15 років в'язниці та штраф, а Фінляндії – лише 4 роки в'язниці.

Найвищі показники зафіксовані серед жителів Греції (98% опитаних вважають корупцію поширеною), Португалії (96%), Мальти (95%) та Словенії (95%).

У Польщі 52% громадян вважають, що корупція поширена в їхній країні, в Угорщині – 88%, Німеччині – 51%, Франції – 70%, Італії – 78%, Іспанії – 90%.

Найменше корупції у своїх країнах бачать жителі Фінляндії (18%), Данії (26%) та Люксембургу (43%).

Близько чверті (27%) опитаних європейців також заявили, що особисто стикалися з корупцією у своєму повсякденному житті. А 75% заявили, що бізнес та політика надто тісно пов'язані, що створює умови для процвітання корупції.

Нагадаємо, за даними жовтневого опитування, більше половини українців вважали, що в країні справді є спроби боротися з корупцією та позитивні зрушення.

Україна також покращила свої показники в Індексі сприйняття корупції за 2023 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: