Росія почала запускати по Україні дрони з фанери: у ГУР розповіли про їх призначення

Читать на русском
Окупаційна армія росії почала застосовувати для далекобійних ударів по Україні нові дешеві безпілотники, повідомили у ГУР.
Фото: ЗСУ

Окупаційна армія росії почала застосовувати для далекобійних ударів по Україні нові дешеві безпілотники.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Черняк у коментарі Reuters.

Пріоритет №1: які системи ППО союзники поставили та обіцяли передати Україні цього рокуУкраїна через російські атаки терміново потребує систем ППО. Що надали чи обіцяли союзники – на інфографіці.

Він розповів, що за останні два-три тижні ворог використав ці безпілотники під час п'яти атак. Вони виготовляються з пінопласту і фанери та оснащені камерою і українською SIM-картою для надсилання зображень.

«Вони визначають, де розташовані наші мобільні групи, де знаходяться кулемети, які можуть їх знищити. Вони намагаються отримати зображення того, де розташовані усі наші засоби ППО», - сказав Черняк.

Представник розвідки додав, що такі БПЛА не мають вибухівки, але дуже нагадують звичайні безпілотники Shahed і літають з ними групами.

За підрахунками ГУР, вартість одного такого дрона, незважаючи на велику дальність польоту, становить лише 10 тисяч доларів. Це робить їх набагато дешевшими, ніж ракети ППО.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що в ніч проти 20 липня ворог використав для атаки на Київ новий дрон невстановленого типу. Залишки безпілотника планують дослідити.

На кінець червня російські війська застосували з початку року майже 2300 ударних безпілотників Shahed. Силам ППО вдалося знищити близько 2 тисяч запущених дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: