Стефанчук пояснив, чому не бачить умов для демобілізації

Читать на русском
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук пояснив, чому проведення демобілізації в Україні зараз неможливе, а також нагадав про діючі привілеї для військових.
Фото: Главком

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук пояснив, чому проведення демобілізації в Україні зараз практично неможливе.

Заяву він зробив в ефірі телемарафону «Єдині новини».

В Україні знову продовжили воєнний стан та мобілізаціюВерховна рада продовжила дію воєнного стану ще на 90 днів — до 9 листопада 2024 року. Також продовжено і мобілізацію.

Стефанчук нагадав, що єдина країна, яка зважилася провести демобілізацію під час війни, – це Українська народна республіка. Тому дуже важливо, щоб сьогодні Верховна Рада не повторила помилки Центральної ради 1919 року.

«Щодо демобілізації. Може у мене погані знання, але я не знаю такої країни, яка б проводила демобілізацію під час війни. Точніше, я знаю таку країну – це Українська народна республіка 1919 року. Мені треба розповідати, що відбулося далі? Так от для мене дуже важливо, щоб теперішня Верховна Рада не повторила помилки Центральної ради. Про це ми повинні відверто говорити», – наголосив Стефанчук.

Натомість спікер нагадав, що неможливість демобілізації не виключає відпусток, ротацій та інших привілеїв для військових.

«Питання відпусток, питання ротацій, питання інших якихось привілеїв чи підтримки цих осіб – це те, що має бути реалізовано. Частково ми це вирішили в законі про мобілізацію, частково ініціативи зараз надходять», – додав він на завершення.

Нагадаємо, нещодавно голова МВС Iгор Клименко заявив, що наразі в Україні немає умов для проведення демобілізації. За його словами, на фронті потрібні досвідчені військові, які вже воюють понад два роки.

Також повідомлялось, що законопроєкт про демобілізацію може бути внесений до Верховної Ради вже восени. Це стане реальним лише за умови, що в країні збережуться нинішні темпи мобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: