ВАКС призначив засідання у справі керівника підрозділу «Енергоатому»

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно чотирьох обвинувачених у справі про заволодіння коштами держкомпанії.
фото: Міністерство інфраструктури

Вищий антикорупційний суд призначив на 26 і 29 липня засідання у справі про заволодіння майже 100 млн грн відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» державного підприємства НАЕК «Енергоатом» на будівництві Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Таке рішення 23 липня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Миколи Божка – ред.), у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, (Манік Барсегян – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, (Дмитра Нестерука – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, та (Наталії Волкової – ред.), у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, призначити на 15:00 26 липня 2024 року у залі судових засідань ВАКС. Визначити резервну дату судового засідання на 29 липня 2024 року о 10:00», – йдеться в рішенні.

Як відомо, у справі обвинувачують генерального директора ВП «Атомпроектінжиніринг» Миколу Божка, колишню начальницю кошторисно-договірного відділу «Атомпроектінжиніринг» Наталію Волкову, ексдиректора ТОВ «БК КБР» Дмитра Нестерука та ексначальницю юридичного відділу ТОВ «БК КБР» Манік Барсегян.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу гендиректора відокремленого підрозділу «Атомпроектінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Миколи Божка. За даними слідства, у грудні 2020 року між ВП «Атомпроектінжиніринг» та заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів укладено договір на завершення будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

З метою заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю. Це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала ДП «НАЕК «Енергоатом» набагато дорожче. У результаті цих дій ДП НАЕК «Енергоатом» переплатило майже 100 млн грн. Божку нещодавно продовжили дію обов'язків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: