Росіяни провели хвилю чисток в оборонному секторі – британська розвідка

Читать на русском
Протягом останнього тижня у росії повідомили про дві корупційні справи, пов’язані з представниками оборонного сектора.
aa.com.tr

Протягом останнього тижня у росії повідомили про дві корупційні справи, пов’язані з представниками оборонного сектора.

Про це повідомляє британська розвідка.

Кого з військових керівників росії відсторонили через провали на війні проти УкраїниНа інфографіці – хто із російського військового керівництва був відсторонений за провали на війні проти України. Днями Сергія Шойгу було звільнено з посади міністра оборони рф.

У росії посилюються репресії проти корумпованих посадовців оборонного сектора, у яких немає політичного захисту.

У дописі відзначають, що цього тижня стало відомо про арешт керівника російської «Військово-будівельної компанії» Міністерства оборони росії Андрія Бєлкова. Його звинувачують у корупції. Відомо, що компанію колишній міністр оборони рф Сергій Шойгу хвалив за «особливий режим внутрішнього та зовнішнього аудиту». Водночас розвідники вважають, що компанію насправді використовували корумповані російські посадовці для збагачення.

Крім того, 23 липня суд у Ростові-на-Дону засудив ексдиректора заводу тактичних ракет «Звезда-Стрела» за розкрадання та завищення цін.

Розвідники Британії наголошують, що корупція є вкоріненою в російській оборонній промисловості.

«Кремль почасти мириться з корупцією, та з початком повномасштабної війни проти України репресії проти тих, хто не має достатнього політичного захисту, посилились», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, у травні у росії заарештували начальника Головного управління зв'язку збройних сил генерал-лейтенанта Вадима Шамаріна, який також є заступником начальника Генерального штабу ЗС Валерія Герасимова.

Раніше було затримано та заарештовано заступника міністра оборони Тимура Іванова та начальника головного управління кадрів Міноборони генерал-лейтенанта Юрія Кузнєцова. Їх звинувачують у отриманні хабарів в особливо великому розмірі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: