Ворог активізував штурми на одному з напрямків у Запорізькій області – ОСУВ «Таврія»

Читать на русском
Окупаційні війська росії активізували свої атаки на Гуляйпільському напрямі у Запорізькій області.
Фото: t.me/GeneralStaffZSU

Окупаційні війська росії активізували свої атаки на Гуляйпільському напрямі у Запорізькій області.

Про це повідомив представник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

Названо чисельність російських військ у Запорізькій областіНа Запоріжжі за останні три тижні додалося ще дві тисячі російських окупантів. Проте ознак нового наступу немає.

«Після тривалої паузи відбулися бойові зіткнення на Гуляйпільському напрямі, коли противник робив дві штурмові спроби на різних напрямках. Зокрема, із села Решетилівське наступав у бік Гуляйполя», – сказав Лиховій.

За його словами, ворог почав застосовувати на цьому напрямі танки. Так, у рамках своїх штурмів вони використовували одразу три танки.

«Один із танків був вражений та знищений, успіхів на Гуляйпільському напрямку росіяни не мали. Вже сьогодні вранці наші війська, продовжуючи полювання на російські танки, там же на Гуляйпільському напрямку пошкодили ще два танки невстановленого типу. Але три танки за неповні дві доби - це суттєвий показник, що привертає до себе увагу. Це свідчить про те, що Гуляйпільський напрямок активізувався», – заявив речник.

Лиховій при цьому уточнив, що така активізація поки що не вказує на плани окупантів провести на Запорізькій області великий наступ, оскільки в цілому чисельність росіян тут не змінилася.

Нагадаємо, нещодавно у ГУР оцінили ймовірність наступу російської армії на нових напрямках.

Генеральний штаб ЗСУ, у свою чергу, назвав довжину лінії активних бойових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: