Екзит-поли свідчать про інше: влада Венесуели оголосила Мадуро переможцем президентських виборів

Читать на русском
Ніколаса Мадуро оголосили переможцем на президентських виборах у Венесуелі. Проте опитування перед виборами та екзит-поли показували велику перевагу кандидата від опозиції.
Reuters

Національна виборча рада Венесуели заявила, що чинний президент Ніколас Мадуро набирає 51,2% голосів на виборах, тоді як кандидат від об'єднаної опозиції Едмунд Гонсалес — 44%.

Це дані після підрахунку більш як 80% бюлетенів, повідомляє Reuters.

В яких країнах переобирають владу у 2024 роціВибори у 2024 році відбудуться у більш ніж 60 країнах світу. Де голосуватимуть – на інфографіці.

При цьому опитування перед виборами та екзит-поли показували велику перевагу Гонсалеса перед Мадуро, який править уже 11 років.

За даними опитування, проведеного компанією Edison Research, відомою своїми дослідженнями виборів у США, під час екзит-полу Гонсалес набирав 65% голосів, а Мадуро – 31%.

Місцева фірма Meganalisis прогнозувала, що Гонсалес отримає 65% голосів, а Мадуро трохи менше 14%.

Мадуро після оголошення результатів заявив, що його перемога – це «урочистість миру та стабільності». Опозиція впевнена, щоб результати виборів були сфальсифіковані. «Результати неможливо приховати. Країна мирно обрала зміни», — написав Гонсалес після голосування.

Аргентина, Перу та Чилі вже заявили, що не визнають перемогу Мадуро на виборах президента Венесуели. Держсекретар США Ентоні Блінкен сказав, що «є серйозні побоювання, що оголошені результати не відображають волю або голоси венесуельського народу».

Нагадаємо, у 2018 році під час святкування створення Боліварської національної гвардії на Мадуро було скоєно невдалий замах – поряд із президентською ложею вибухнув безпілотник.

Відповідальність за те, що сталося, взяло на себе місцеве угруповання «Фланелеві солдати».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: