У російській ПВК «Вагнер» підтвердили загибель своїх найманців у Малі

Читать на русском
Російська ПВК Вагнер підтвердила загибель своїх найманців у боях із повстанцями з племен туарегів у Малі. Кількість загиблих не уточнюється.
euroradio.fm

У російській приватній військовій компанії «Вагнер» підтвердили загибель своїх найманців у боях із племенем туарегів у Малі.

Інформацію було опубліковано у пов'язаному з керівництвом ПВК Telegram-каналі «Разгрузка Вагнера».

ПВК «Вагнер» поновила набір найманців, групою тепер керує син Пригожина – росЗМІПриватна військова компанія Вагнера після вбивства ватажка Євгена Пригожина увійшла до складу Росгвардії та відновила набір найманців у деяких регіонах Росії. За даними ЗМІ, наразі бойовиками керує син Пригожина Павло.

У ПВК заявили, що під керівництвом командира Сергія Шевченка вели бої на околицях населеного пункту Тінзаутен (Тін-Зауатін) з 22 по 27 липня проти «Координаційного руху Азавад» та угруповання «Аль-Каїда в Сахелі».

Стверджується, що в перший день найманці «знищили більшу частину повстанців і змусили втікати інших». «Однак піщана буря, що настала, дозволила радикалам провести перегрупування і наростити свою чисельність до 1000 осіб. У зв'язку з цим командуванням ПВК «Вагнер» було ухвалено рішення перекинути додаткові сили до району бойових дій для надання допомоги 13 штурмовому загону», – йдеться у заяві.

Після цього станом на 27 липня після кількох боїв живими залишалися лише троє найманців. Скільки саме загинуло – не уточнюється.

Нагадаємо, днями стало відомо, що на півночі Малі неподалік кордону з Алжиром повстанці з племен туарегів убили та поранили десятки солдатів та найманців «Вагнера». Серед загиблих був пропагандист найманців, автор російського каналу Grey Zone Микита Федянін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: