Наступні три місяці можуть пройти з мінімальними відключеннями світла – радник прем'єра

Читать на русском
Україна протягом наступних трьох місяців може жити без відключень світла чи з мінімальними обмеженнями, прогнозує радник прем'єра.
mukachevo.net

Україна наступні три місяці може пройти без відключення електрики або з мінімальними обмеженнями. Але за умови, що не буде нових обстрілів.

Про це в ефірі «Київ-24» сказав радник прем'єр-міністра з питань енергетики Юрій Бойко.

Друге підвищення за час великої війни: як змінилися тарифи на електрику для населенняВ Україні зросла вартість електроенергії для населення. На інфографіці – єдиний та зонні тарифи для населення.

«Ми увійшли в період, коли генеруючої електрики в системі побільшало. Температура впала. Зменшилося споживання. Ми, на жаль, погодозалежні і сьогодні у відносному балансі. Якщо не буде зовнішніх впливів, ми в цьому відносному балансі... маємо прожити наступні щонайменше три місяці. Це означає, що якщо обмеження в ці дні і виникатимуть, то вони будуть мати незначний характер», – прогнозує Бойко.

Нагадаємо, раніше в Укренерго допустили, що у вересні-жовтні енергетики взагалі не застосовуватимуть графіки відключень. Найскладніший період літа, за словами Володимира Кудрицького, також уже позаду.

Правила бюджетного споживання електроенергії – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: