Пропагандисти поширили фейк, що Молдова готова екстрадувати українських чоловіків

Читать на русском
Пропагандисти поширили інформацію, що Молдова готова негайно екстрадувати до України чоловіків призовного віку. У МЗС Молдови спростували це повідомлення.
korrespondent.net

Пропагандисти поширили інформацію, що Молдова готова негайно екстрадувати до України чоловіків призовного віку. У МЗС Молдови спростували це повідомлення.

Про це пише NewsMaker.

Примусове повернення чоловіків до України: які країни Європи відреагували відмовоюЯкі європейські країни заявили, що не видаватимуть українських чоловіків мобілізаційного віку – на інфографіці.

Російські пропагандисти поширили інформацію, нібито міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой заявив, що країна готова негайно екстрадувати до України чоловіків призовного віку.

Втім Попшой ніколи не робив подібних заяв.

«Коли міністр робить публічну заяву, її публікують на комунікаційних платформах МЗС і міністра. Неправдиве приписування неіснуючих заяв – це частина навмисної дезінформаційної кампанії, спрямованої проти Молдови з метою внести розкол у суспільство або дезінформувати його», – зазначили в Міністерстві.

Відомство закликало громадян перевіряти першоджерела інформації.

Нагадаємо, президент Литви Гітанас Науседа та прем'єр-міністерка Інгріда Шимоніте підтримали ідею повернення до України її чоловіків призовного віку, які проживають за кордоном.

Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Каміш також заявляв, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, щоб вони виконали свій громадянський обов'язок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: