САП скерувала до суду справу колишнього голови Полтавської ОДА

Читать на русском
Антикорупційний прокурор затвердив і скерував до суду справу колишнього керівника облдержадміністрації та його радника.
Валерій Головкофото: poltava.to

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Полтавської обласної державної адміністрації Валерія Головка та його радника Олександра Литвинова.

Про це повідомляє прес-служба САП, не вказуючи прізвища фігурантів.

За інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Головка та Литвинова.

«Прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ направив до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Полтавської облдержадміністрації та його радника за обвинуваченням в одержанні 176 тис. євро та автомобіля люкс класу в якості неправомірної вигоди. Дії колишнього голови облдержадміністрації кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Його раднику інкриміновано аналогічний злочин, але з додатковою кваліфікацією - ч. 5 ст. 27 КК України (пособництво)», – інформує прокуратура.

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС визначила 9,92 млн грн застави Головку з покладанням на нього обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Полтавської ОДА Валерію Головку та його раднику Олександру Литвинову у шахрайстві та одержанні неправомірної вигоди. Установлено, що у серпні 2017 року голова Полтавської ОДА за пособництва своїх першого заступника та радника висловив прохання надати та одержав від підприємця неправомірну вигоду в особливо великому розмірі.

Так, за 176 тисяч євро, що складало більше 5 млн грн, Головко обіцяв забезпечити перемогу компаній підприємця у процедурах державних закупівель облдержадміністрації, укладання з цими компаніями договорів експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення області та оплати наданих послуг з бюджету ОДА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: