В Україні почали видавати водійські права нового зразка – МВС

Читать на русском
Посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу нового зразка почали видавати з 1 серпня.
Getty Images

Сервісні центри МВС відсьогодні, 1 серпня, видаватимуть бланки посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу нового зразка. Тепер водійські права матимуть додаткові елементи захисту.

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Реформа автострахування: які зміни чекають на власників машинНовий закон про обов'язкове страхування автомобілів ухвалено – що зміниться для власників машин.

«На захисному покритті бланків до голографічного зображення емблеми МВС додається спеціальне маркування. Воно складається з трьох літер і шести цифр. Такий посилений захист суттєво знизить ризики підробки документів», - розповів начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

У відомстві повідомили про введення ще одного елементу захисту на бланках свідоцтва про реєстрацію автомобіля, які вже видаються. Це QR-код, що розміщений у правому нижньому куті, який містить посилання на онлайн-сервіс Головного сервісного центру МВС, де можна перевірити свої документи.

«Після сканування QR-коду на екрані з’явиться вся інформація, внесена до електронного реєстру - серія, номер документа та дані про транспортний засіб», - розповів він.

Як зазначили в прес-службі МВС, всі документи, видані раніше в сервісних центрах МВС, залишаються дійсними і громадяни можуть продовжувати ними користуватися. Однак, за бажанням, можуть звернутись сервісного центру МВС та обміняти на новий зразок посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію автомобілів.

«Моніторимо соціальні мережі, досить часто громадяни самостійно нам повідомляють про фейкові ресурси, які пропонують купити водійські документи. Тож усі виявлені посилання та оголошення про підроблені документи ми направляємо до Кіберполіції, яка відпрацьовує отримані дані», - сказав він.

Нагадаємо, минулого року Кабінет Міністрів змінив порядок складання теоретичного іспиту для отримання посвідчення водія – тепер тест на знання ПДР можна буде проходити без обов'язкового навчання в автошколі.

А у травні на порталі та у додатку «Дія» знову запрацювали дві послуги для водіїв.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: