Військові США ліквідували кораблі хуситів у Червоному морі

Читать на русском
Військові США вдарили по трьох безекіпажних суднах хуситів у Червоному морі. Вони становили пряму загрозу, зокрема й для інших суден.
Фото: usm.media

Військові США знищили три безекіпажні катери хуситів у Червоному морі. Американські сили вважали ці надводні човни прямою загрозою, зокрема для інших суден.

Про це повідомляє у X Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM).

За даними командування, операція зі знищення цілей відбулася 30 липня.

«За останні 24 години сили Центрального командування США (USCENTCOM) успішно знищили три підтримуваних Іраном надводних корабля хуситів без екіпажу (USV) у Червоному морі», – йдеться у повідомленні.

Американські військові стверджують, що ця зброя становить безпосередню загрозу для сил США, коаліції та торговельних суден у регіоні.

Також у Центркомі додали, що такі дії були вжиті з метою захисту свободи судноплавства, та щоб зробити міжнародні води більш безпечними.

Нагадаємо, 15 липня, єменські хусити атакували у Червономі морі два танкери, які перевозили російський вантаж. Як зазначається, танкер CHIOS LION перевозив з російського Туапсе 100 тисяч тонн сирої нафти.

А 21 липня Сили Центрального командування США (USCENTCOM) успішно знищили один підтримуваний Іраном безпілотник хуситів над Червоним морем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: