Розгром «вагнерівців» у Малі: туареги назвали кількість знищених найманців

Читать на русском
Протягом трьох днів запеклих боїв повстанці на півночі Малі ліквідували понад 80 найманців із російської приватної військової компанії Вагнер.
Фото: Getty Images

Протягом трьох днів запеклих боїв повстанці на півночі Малі ліквідували понад 80 найманців із російської приватної військової компанії «Вагнер».

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на заяву повстанців-туарегів.

«Продовження буде»: у ГУР прокоментували знищення загону «вагнерівців» у МаліВ українській розвідці анонсували нові операції проти найманців із російської ПВК Вагнер на території Африки.

За останніми даними, коаліція антиурядових сил знищила 84 «вагнерівців» та 47 військовослужбовців малийської армії.

Ще близько 30 людей отримали поранення та були доставлені на вертольотах до міста Кідаля. Крім того, повстанці взяли в полон сімох бійців «Вагнера» та малийських солдатів.

Майже всю військову техніку «вагнерівців» було знищено або захоплено під час боїв. Зазначається, що це найважча втрата для ПВК з моменту її прибуття до Малі у 2021 році.

Нагадаємо, наприкінці липня стало відомо, що на півночі Малі неподалік кордону з Алжиром повстанці з племен туарегів убили та поранили десятки солдатів та найманців «Вагнера». Серед загиблих був пропагандист найманців, автор російського каналу Grey Zone Микита Федянін.

Пізніше у російській ПВК «Вагнер» підтвердили загибель своїх найманців у боях із племенем туарегів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: