У ЗСУ розповіли, скільки ворожих дронів сили ППО збили за ніч

Читать на русском
У ніч на 4 серпня 2024 року росія атакувала Україну п'ятьма Шахедами. Їх збили у Херсонській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Запорізькій областях.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Сили оборони у ніч на неділю, 4 серпня, в ході нічної російської атаки дронами і ракетами збили 5 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» у межах чотирьох областей.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук.

«У ніч на 4 серпня 2024 року ворог завдав удару двома зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 із повітряного простору Курської обл. – по Полтавщині та 5 ударними БпЛА «Shahed», район пусків Приморсько-Ахтарськ – рф», - йдеться у повідомленні.

Згідно зі словами Олещука, відбивали російський повітряний напад мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи РЕБ Повітряних Сил ЗСУ.

Зазначається, що в результаті протиповітряного бою збито п'ять дронів типу «Shahed-131/136» у Херсонській, Дніпропетровській, Кіровоградській та Запорізькій областях.

Нагадаємо, у суботу, 3 серпня, у Білозерці на Херсонщині російські військові атакували з безпілотника 12-річну дитину та бригаду швидкої допомоги.

Раніше ЗМІ повідомляли, що упродовж липня українські військові запустили більше ударних дронів, ніж окупаційна армія росії. Відтак, за їхніми підрахунками, минулого місяця Україна використала проти росії приблизно 520 безпілотників великої дальності, тоді як ворог атакував українську територію 426 дронами.

До слова, «Агенція оборонних закупівель» уклала угоду з українським виробником на постачання наземних дронів-камікадзе. Таким чином, українське оборонне відомство вперше закупить БПЛА вітчизняного виробництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: