Україна отримала майже 4 млрд доларів гранту від США

Читать на русском
Україна отримала 3,9 млрд дол гранту від США через Світовий банк. Гроші підуть у тому числі на зарплати бюджетникам та соціальну допомогу.
unsplash.com

Україна отримала 3,9 млрд дол гранту від США через Світовий банк. Це перший транш прямої бюджетної підтримки від Сполучених Штатів у 2024 році. Кошти допоможуть фінансувати у тому числі зарплати бюджетникам та соціальну допомогу.

Про це повідомив у понеділок прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Україна отримала 3,9 млрд доларів безповоротного гранту від США через Світовий банк. Ці кошти допоможуть у фінансуванні пріоритетних видатків бюджету як зарплати вчителів, медиків і рятувальників, соціальні допомоги», – написав він.

За його словами, це перший транш прямої бюджетної підтримки від Сполучених Штатів у 2024 році.

«Загалом Україна цьогоріч отримає від США 7,8 млрд доларів прямої бюджетної допомоги, що дасть змогу впевнено пройти цей фінансовий період», – зазначив прем'єр.

Нагадаємо, у липні ЄС виділив Україні перший транш доходів від заморожених російських активів. Також у липні США виділили Україні пакет військової допомоги на 200 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: