Уряд розширив умови надання грантів для деяких фермерів

Читать на русском
Кабінет міністрів України розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва.
facebook.com/Northernviticulture

Уряд змінив порядок надання грантів на створення садівництва, ягідництва та виноградарства, а також порядок надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства.

Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства.

Розмінування сільськогосподарських земель: як фермерам отримати компенсаціюЯк фермерам отримати компенсацію за розмінування сільськогосподарських земель – на інфографіці.

Як зазначив виконувач обов'язків міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, виноградарство є ключовою галуззю, яка зараз перебуває у стагнації.

«Тому розуміючи ці умови, ми оновили Порядок надання грантів. Зміни допоможуть виноробам інтегруватись у виноградну вертикаль. Вони матимуть змогу скористатися грантами для висаджування власних виноградників. Ми також виключили обов'язкову вимогу встановлення системи зрошення та водозабору для винограду», – сказав він.

Зміни передбачають, зокрема:

  • розширення переліку регіонів для вирощування кісточкових порід. Збільшення загальної площі для посадок персика, абрикоса, обліпихи, малини, смородини, агрусу, ожини, смородини за рахунок зменшення загальної площі посадок під голубкою та чорницею;

  • уточнення періоду, протягом якого одержувач гранту на садок зобов'язаний створити відповідну кількість сезонних робочих місць;

  • виключення вимоги щодо встановлення системи зрошення та водозабору для винограду.

Цією постановою також розширено коло потенційних отримувачів грантів на садок і теплицю, зокрема тих, що перебувають і здійснюють господарську діяльність на територіях активних бойових дій.

Нагадаємо, раніше ми писали, чим може обернутися катастрофа на Каховській ГЕС для екології та сільського господарства. Також ми розповідали, як фермерам отримати компенсацію на розмінування земель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: