Жителі трьох областей зможуть отримати гуманітарний газ у балонах

Читать на русском
Жителям Донецької, Сумської та Харківської областей у рамках експериментального проєкту даватимуть газ у балонах як гуманітарну допомогу.
Фото: Денис Шмигаль/Telegram

Жителі трьох областей зможуть отримати як гуманітарну допомогу скраплений газ у балонах.

Про це на засіданні Кабміну заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Компенсація за генератори для будинків: у яких містах та на яких умовах можна отриматиЯк у Києві, Львові, Одесі, Чернівцях, Луцьку отримати компенсацію за встановлення генератора у багатоквартирному будинку.

«Сьогодні робимо два важливих кроки. Перший — забезпечуємо людей скрапленим газом. Для жителів Донецької, Сумської та Харківської областей діятиме експериментальний проєкт, завдяки якому вони отримуватимуть газ у балонах як гуманітарну допомогу», – повідомив він.

За словами прем'єра, заявки від громадян збиратиме місцева влада і передаватиме їх газорозподільним мережам. Особлива увага буде до ветеранів, багатодітних родин, одиноких людей, людей з інвалідністю та малозабезпечених.

Нагадаємо, у травні уряд створив штаб підготовки до наступного опалювального сезону. Він координуватиме всі роботи з подолання наслідків ракетних обстрілів, модернізації та адаптації паливно-енергетичного комплексу, а також залучатиме допомогу від партнерів.

Президент Володимир Зеленський раніше повідомив, що для підготовки Харкова та області до осінньо-зимового періоду буде виділено 4 млрд гривень. Кабмін уже виділив 2,5 млрд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: