Галущенко прокоментував добудову енергоблоків на Хмельницькій АЕС

Читать на русском
Міністр енергетики повідомив, що основні роботи з будівництва енергоблоків №3 та №4 ХАЕС ще попереду.
mev.gov.ua

Ключові роботи з будівництва енергоблоків №3 та №4 Хмельницької атомної електричної станції ще попереду. Поки що більш актуальне питання із встановленням обладнання.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону 9 серпня.

Буде потужнішою, ніж Запорізька: що відомо про будівництво енергоблоків на Хмельницькій АЕСНа Хмельницькій АЕС планують збудувати ще чотири енергоблоки. Що відомо про проєкт – на інфографіці.

На запитання, який фронт робіт і скільки часу потрібно, щоб виконати проєкт будівництва енергоблоків №3 і №4 на ХАЕС, Галущенко відповів:

«Ще ключові роботи попереду, бо сьогодні йдеться про те, що потрібно буде встановлювати відповідне обладнання. Це ключові роботи на самому блоці. Ми не лише зі США спілкуємося і про 3, 4 та 5, 6. Я думаю, що це взагалі буде один із пріоритетних проектів для США, тому що це реактори за американською технологією компанії Westinghouse АР 1000».

Галущенко висловив упевненість, що Україна має дуже суттєві перспективи бути одним із лідерів у Європі у реалізації цієї технології.

Нагадаємо, раніше в Енергоатомі повідомляли, що Хмельницька АЕС може перевищити потужність окупованої ЗАЕС. Що відомо про будівництво енергоблоків на Хмельницькій АЕС – на нашій інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: