Стало відомо, скільки українців виїхали коридором на кордоні Сумщини з рф

Читать на русском
В Україну за час роботи гуманітарного коридору повернулося понад 35 тисяч людей, але зараз його закрито з боку рф.
Фото: Росгранстрой

Через гуманітарний коридор на кордоні Сумської області з рф вийшли з окупації 35 тисяч українців. Але зараз коридор залишається закритим.

Про це повідомив голова ОВА Володимир Артюх в ефірі телемарафону у п'ятницю, 9 серпня.

На Сумщині вимушено зупинили роботу коридору для виїзду з окупаціїЧерез російські обстріли тимчасово закрито гуманітарний коридор Колотилівка-Покровка на Сумщині.

«За час існування цього «коридора життя» в Україну повернулося понад 35 тисяч людей. Це велика кількість українців, які повернулися на рідну землю», – сказав він.

В останні три дні з боку росії роботу коридору Колотилівка-Покровка було припинено.

За словами голови ОВА, українські прикордонники готові відновити роботу гуманітарного коридору та створено всі умови для розміщення евакуйованих громадян.

Поки що українці можуть повернутися на підконтрольну Україні територію через пункт пропуску Мокрани-Доманово на кордоні Волинської області з Білоруссю.

Нагадаємо, 6 серпня призупинив роботу єдиний пункт пропуску Колотилівка-Покровка на кордоні Сумської області з рф. Це був коридор, яким українці могли повернутися з окупованих територій на підконтрольні Україні території.

Через постійні обстріли на Сумщині досить напружена ситуація. Проводиться обов'язкова евакуація із населених пунктів п'яти громад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: