США, Катар та Єгипет ініціювали термінові переговори Iзраїлю та ХАМАС – Reuters

Читать на русском
Лідери США, Катару та Єгипту закликали обидві сторони до термінових переговорів та укладання мирної угоди у найкоротоший термін.
Фото: Global Look Press

Лідери Сполучених Штатів, Єгипту та Катару закликали Ізраїль і ХАМАС зустрітися для переговорів 15 серпня, щоб завершити угоду про припинення вогню в Газі та звільнення заручників.

Про це пише Reuters.

Три країни, які намагалися бути посередниками в угоді, заявили, що переговори можуть відбутися або в Досі, або в Каїрі.

Ізраїль повідомив США про свою відповідальність за вбивство лідера ХАМАС Ханії – WPІзраїль після вбивства глави політбюро ХАМАС Ісмаїла Ханії в Ірані повідомив США, що відповідальний за це, пише WP.

«Рамкова угода зараз знаходиться на столі, і залишилося узгодити лише деталі реалізації. Немає більше часу для марнування або виправдань будь-якої сторони для подальшої затримки. Настав час звільнити заручників, розпочати припинення вогню та виконати цю угоду», – йдеться у повідомленні.

Лідери також запропонували представити «остаточну перехідну пропозицію» щодо вирішення проблем, що залишилися.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу анонсував присутність на зустрічі ізраїльських переговірників. Метою, за його словами, було «доопрацювати деталі та виконати рамкову угоду».

Від ХАМАС жодних коментарів ще не було.

Ця заява була зроблена в рамках зусиль трьох лідерів почати переговори через зростаючі побоювання щодо можливого ширшого конфлікту в регіоні за участю Ірану після вбивства високопоставлених членів бойових угруповань ХАМАС і Хезболла.

Високопоставлений чиновник адміністрації США сказав, що не очікується, що угода буде підписана наступного тижня, враховуючи серйозні проблеми, які включають послідовність обмінів між ХАМАС та Ізраїлем. За його словами, по обидва боки столу потрібен рух.

Також він додав, що ця заява не була спрямована на те, щоб вплинути на Іран, але будь-яка ескалація поставить під загрозу надію на досягнення угоди Ізраїлю та ХАМАС.

Нагадаємо, 31 липня було вбито голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію. Він і один із його охоронців загинули під час нападу на його резиденцію в Тегерані.

Нещодавно «міністр економіки» угруповання ХАМАС Абед аль Зері був ліквідований внаслідок авіаудару по Сектору Гази.

Згодом верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії.

А 7 серпня стало відомо, що переговори щодо врегулювання ситуації у Секторі Гази знаходяться на завершальній стадії. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: