Продають підроблені водійські посвідчення: у МВС попередили про шахрайську схему

Читать на русском
У МВС попереджають про випадки продажу підроблених посвідчень водія від імені працівників сервісних центрів.
Фото: МВС

У МВС попередили українців про нову шахрайську схему, в якій нібито працівники сервісних центрів продають підроблені водійські посвідчення.

Про це йдеться на сайті МВС.

Українці зможуть замовити доставку посвідчення водія ще до п’яти країн ЄвропиМіжнародна доставка посвідчення водія стала доступною для українців ще в п'яти країнах Європи.

«Шахраї під виглядом працівника сервісних центрів МВС Києва на ім’я «Софія Бойко» пропонують купити посвідчення водія та отримати документ поштою. Спілкуються в телефонних месенджерах Telegram, Viber, WhatsАpp. Клієнтам обіцяють водійський документ без складання іспитів», – йдеться у повідомленні

Зазначають, що задля того, щоб увійти в довіру, шахраї надають численні фото з використанням службового бейджу, айдентики та кольорів сервісних центрів МВС, що зроблені за допомогою комп’ютерних програм.

«Найчастіше злочинці використовують світлини, зроблені 2016 року на відкритті сервісного центру МВС в місті Сєвєродонецьк Луганської області. Дівчина на фото – це колишня співробітниця структури Головного сервісного центру МВС, не має жодного відношення до фейкового адміністратора й ніколи в минулому не обіймала таку посаду. Наразі вона тривалий час перебуває за кордоном. Її справжнє ім’я та прізвище не Софія Бойко. Наразі регіональним сервісним центром ГСЦ МВС в м. Києві сформовано та подано до поліції заяву про вчинення злочину», — зазначають у ГСЦ МВС України.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що сервісні центри МВС почали видавати бланки посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу нового зразка.

Також у МВС зазначали, що в Україні в останні місяці побільшало жінок, які мають намір одержати посвідчення водія. Вважають, що таке збільшення здебільшого пов'язане з воєнним станом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: