Кампанія Трампа звинуватила іранський уряд у зламі їхньої внутрішньої комунікації

Читать на русском
Президентська кампанія Дональда Трампа заявила про злам електронної пошти. Вони вважають, що до розповсюдження конфіденційних документів причетні хакери з Ірану.
Getty Image

Президентська кампанія Дональда Трампа заявила про злам електронної пошти. Вони вважають, що до розповсюдження конфіденційних документів причетні хакери з Ірану.

Про це пише AP та Politico.

У якому віці президенти США складали присягуНа інфографіці – у якому віці складали присягу президенти США. І Джо Байден, і Дональд Трамп у разі перемоги стануть найстаршими президентами країни.

Зазначимо, раніше Politico повідомило, що отримало електронні листи з анонімного акаунта з документами з передвиборчої кампанії Трампа. Листи містили внутрішню комунікацію високопоставленого представника передвиборчої кампанії Трампа та дослідницьке досьє, зібране кампанією щодо напарника Трампа, сенатора від Огайо Джей Д. Венса. Виданню також надіслали частину документа про сенатора від Флориди Марко Рубіо.

«Ці документи були отримані незаконно з іноземних джерел, ворожих Сполученим Штатам, з метою втрутитися у вибори 2024 року і посіяти хаос у нашому демократичному процесі», – зазначив речника кампанії Трампа Стівен Чунг.

У суботу, 10 серпня, кампанія Трампа визнала злам й звинуватила «іноземні джерела, ворожі Сполученим Штатам», посилаючись на останній звіт Microsoft про те, що іранські хакери в червні надсилали фішинговий електронний лист високопоставленому чиновнику, який брав участь у президентській кампанії.

«Іранці знають, що президент Трамп припинить їхнє правління терору, як він робив у свої перші чотири роки в Білому домі», – додав Чунг.

Та при цьому вони не надали жодних конкретних доказів причетності Ірану. Місія Ірану в ООН відкинула ці звинувачення.

Тим часом за даними нових опитувань, кандидатка у президентки США Камала Гарріс випереджає свого опонента Дональда Трампа у трьох ключових штатах.

До слова, раніше опитування CBS News/YouGov показало, що у Гарріс і Трампа рівні шанси на перемогу в ключових штатах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: