У ДПСУ підрахували, скільки громадян повернулося до України з боку рф з початку війни

Читать на русском
Після початку великої війни через прикордонні пункти пропуску з російської сторони повернулося понад 40 тисяч українців.
Фото: Укрінформ

Після початку великої війни через прикордонні пункти пропуску з російської сторони повернулося понад 40 тисяч українців.

Про це повідомив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

У ДПСУ відповіли, чи вручають працівники ТЦК повістки на кордоніПредставники ТЦК можуть перебувати у пунктах пропуску на кордоні з Україною, проте це не означає, що вони видають повістки військовозобов'язаним.

Він наголосив, що всі пункти пропуску на кордоні з росією були закриті рішенням уряду України, після чого там не здійснювалися пропускні операції.

Водночас росіяни донедавна пропускали громадян в Україну. Найчастіше українці перетинали кордон у районі населеного пункту Покровка Сумської області.

«Нещодавно росія також припинила пропускати громадян України. Ми фактично не фіксуємо, що на цьому пункті пропуску громадяни України прибувають на територію України», – сказав Демченко.

Нагадаємо, нещодавно у Держприкордонслужбі розповіли про зміну тенденції пасажиропотоку на кордоні.

У ДПСУ також прокоментували ситуацію на кордоні з Білоруссю після того, як Олександр Лукашенко наказав посилити угруповання військ на напрямках, що межують із Київською та Чернігівською областями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: