ВАКС визначив запобіжні заходи ще двом фігурантам справи Хейла

Читать на русском
Антикорупційний суд визначив запобіжні заходи ще двом фігурантам кримінального провадження ексзаступника міністра енергетики.
Сергій Кобиляцькийфото: pokrovsk.news

Вищий антикорупційний суд відправив під цілодобовий домашній арешт колишнього генерального директора державного підприємства «Селидіввугілля» Сергія Кобиляцького, а керуючого директора ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія» Євгенія Лута взяв під варту.

Про це журналісту повідомили співрозмовники в антикорупційних органах та підтверджують у прес-службі ВАКС, не вказуючи прізвища підозрюваних.

«Слідчий суддя ВАКС частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та застосувала щодо одного з підозрюваних у справі щодо колишнього заступника міністра енергетики, колишнього керівника державного підприємства, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Іншому підозрюваному, керуючому ТОВ, визначено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 7 млн грн», – інформує суд.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Кобиляцього та Лута.

Раніше ВАКС заарештував довірену особу Хейла Сергія Пилипчука з альтернативою 65 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали заступника міністра енергетики Олександра Хейла та ще трьох осіб. За версією слідства, Хейло у змові з керівником одного з державних вугільних підприємств та ще двома особами висловив прохання керівнику іншого вугільного підприємства, яке знаходиться у західному регіоні, надати неправомірну вигоду у розмірі 500 тисяч доларів.

За це він пообіцяв забезпечити передачу на зберігання з можливістю використання цінного обладнання для видобутку вугілля з шахт державного підприємства «Селидіввугілля» до ДП «Волиньвугілля». При цьому йшлося фактично про порятунок цього обладнання, оскільки воно знаходилось неподалік від зони бойових дій. Кошти мали передаватися п'ятьма частинами по 100 тис. дол. на кожній зустрічі. Їх затримали після одержання 300 тис. дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: