Верховний суд розгляне скаргу на вирок колишньому судді з Луцька

Читать на русском
Касаційна інстанція розгляне скарги на вирок антикорупційного суду та рішення Апеляційної палати стосовно колишнього судді.
фото: lc.vl.court.gov.ua

Верховний суд розгляне скарги на вирок, яким визнали винуватим колишнього суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Олега Ющука, але звільнили від відповідальності у зв'язку зі спливом строків давності.

Таке рішення 29 липня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Вищий антикорупційний суд засудив до 3 років позбавлення волі суддю у відставці Олега Ющука за зловживання впливом. Цей вирок залишила без змін Апеляційна палата ВАКС. Однак Верховний суд рішення АП ВАКС скасував і призначив повторний апеляційний розгляд.

У справі спливли строки давності, оскільки зловживання впливом є нетяжким злочином, строк на притягнення в якому спливає через 5 років після вчинення. Тому суд залишив покарання для Ющука у вигляді 3 років ув'язнення без змін, виключив зі справи посилання на деякі докази та звільнив екссуддю від покарання. Сам колишній суддя подав касаційну скаргу на ці рішення.

«Відкрити касаційне провадження за касаційною скаргою засудженого (Ющука – ред.) та касаційною скаргою його захисника на вирок Вищого антикорупційного суду від 20 липня 2022 року та ухвалу Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 22 квітня 2024 року відносно (Ющука – ред.)», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, як встановив суд, суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Олег Ющук за 500 доларів пообіцяв особі, стосовно якої було складено протокол за керування автівкою у нетверезому стані, вплинути на ухвалення рішення своїм колегою. Останній, на виконання домовленостей, нібито мав закрити справу відносно порушника. 15 березня 2018 року суддя повідомив про необхідність передачі предмету неправомірної вигоди третій особі, якою виявився адвокат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: