Підрив «Північних потоків»: в уряді Німеччини відреагували на ймовірну причетність українця

Читать на русском
Розслідування підриву Північних потоків є одним із пріоритетів Німеччини, проте його результати не вплинуть на відносини з Україною.
Фото: Reuters

Розслідування підриву трубопроводу «Північний потік» є одним із пріоритетів уряду Німеччини. Однак його результати не вплинуть на відносини з Україною.

Про це заявив заступник речника уряду ФРН Вольфганг Бюхнер, його цитує Укрінформ.

Підрив «Північних потоків»: що відомо про диверсію рік потомуМинув рік після вибухів на Північному потоці, але розслідування поки що не дало результатів. Що відомо про диверсію.

Чиновник прокоментував інформацію ЗМІ про те, що до підриву може бути причетний громадянин України.

«Це аж ніяк не пов'язане одне з одним. Йдеться про юридичне опрацювання кримінального вчинку. Незалежно від результатів процесу, ми продовжуватимемо підтримувати Україну в її оборонній боротьбі проти незаконної загарбницької війни росії стільки, скільки буде потрібно», – сказав Бюхнер.

Він не став обговорювати інформацію про ордер на арешт українця, але зазначив, що розслідування справді продовжується, справою займається прокуратура Німеччини у співпраці з кримінальною та федеральною поліцією.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили, що прокуратура Німеччини видала перший ордер на арешт підозрюваного. Розшукуваним нібито є громадянин України «Володимир З.», який останнім часом мешкав у Польщі.

У вересні 2022 року на Північних потоках було зафіксовано кілька витоків газу. Під час розслідування пошкоджень газопроводів правоохоронці дійшли висновку, що нитки газопроводів постраждали внаслідок диверсії – слідчі знайшли сліди вибухових речовин.

Деякі західні ЗМІ раніше писали, що до підриву газопроводів може бути причетне «проукраїнське угруповання». Президент Володимир Зеленський спростував причетність України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: