НАБУ і САП затримали ексгендиректора Харківобленерго

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили ще одні зловживання на українському енергопостачальному підприємстві.
фото: НАБУ і САП

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали колишнього виконувача обов'язків голови правління АТ «Харківобленерго» Костянтина Логвиненка та виконавчого директора енергетичної компанії «Енерго-тайм» Олександра Козира.

Про це повідомляють прес-служби органів, не зазначаючи прізвища фігурантів.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Логвиненка та Козира.

«За процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ затримали двох співорганізаторів злочинної схеми щодо заволодіння понад 12,5 млн грн та замаху на заволодіння ще 120 млн грн коштів АТ «Харківобленерго» під час закупівлі енергетичного обладнання, а саме трансформаторного обладнання та електровимірювальних приладів», – інформує САП.

У НАБУ додали, що йдеться про в.о. голови правління АТ «Харківобленерго» у 2020-2024 роках та керівника комерційного підприємства. У САП розповіли, що справа стосується купівлі Харківобленерго трансформаторів та лічильників за завищеними цінами.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру.

Нагадаємо, НАБУ і САП розпочали розслідувати справу про ймовірне заволодіння коштами АТ «Харківобленерго». У ній досліджується закупівля трансформаторів у компанії «Енерго-тайм». У межах цієї справи проводилися обшуки у ексгендиректора Харківобленерго Костянтина Логвиненка та у «чорного бухгалтера».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: