Суд повторно поклав обов'язки на ексзаступника міністра економіки

Читать на русском
Антикорупційний суд повторно поклав обов'язки на колишнього заступника глави Мінекономіки на прохання прокурора.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд повторно поклав обов'язки на колишнього заступника міністра економіки Олександра Грибана. НАБУ і САП підозрюють у його у зловживаннях на 33,7 млн грн. Строк дії обов'язків до 14 вересня.

Таке рішення 14 серпня ухвалив ВАКС, повідомили «Слово і діло» співрозмовники в органах правопорядку.

Як відомо, антикорупційний суд визначив Грибану 939 400 грн застави. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати на першу вимогу; не відлучатись за межі України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Апеляційна палата ВАКС збільшила йому заставу до 2,7 млн грн, а перелік обов'язків залишила без змін.

8 серпня слідча суддя ВАКС Лариса Задорожна повернула прокурору САП клопотання про продовження строку дії обов'язків, покладених на Грибана. Наразі причина такого рішення невідома, але, ймовірно, це пов'язано з відпусткою судді до кінця серпня і про повернення попросив сам прокурор. Тому він повторно подав клопотання про покладання обов'язків на підозрюваного, оскільки дія попередніх закінчилась. Інший суддя клопотання задовольнив і поклав повторно такий самий перелік обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру першому заступнику міністра агрополітики Тарасу Висоцькому і ексзаступнику міністра економіки Олександру Грибану. Висоцького підозрюють у причетності до зловживань на двох закупівлях макаронів у вигляді гуманітарної допомоги, які завдали 62,5 млн грн збитків. Грибану інкримінують лише один епізод – на 33,7 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: