ЗСУ, ймовірно, використовували танки Challenger 2 для прориву на Курщині – ЗМІ

Читать на русском
Британські танки Challenger 2 могли брати участь у контрнаступі ЗСУ в Курській області росії, яке почалося в серпні і триває досі.
Фото: Cpl Si Longworth RLC

Під час наступу на території Курської області рф українські військові, ймовірно, використовували британські танки Challenger 2.

Про це пише Sky News із посиланням на власні джерела.

Техніка для контрнаступу: порівняння танків, які надають УкраїніПорівняння танків, які партнери пообіцяли Україні, – Abrams, Challenger 2, Leopard, Т-72Б, Twardy, AMX-10 RC.

У виданні зазначили, що це може стати першим випадком, коли британські танки були використані Україною у бою на території росії.

ЗМІ нагадали, що Велика Британія дозволила Києву вільно використовувати британську зброю на території рф, відповідно до урядової політики. Джерело телеканалу повідомило, що це стосується і танків Challenger 2, і вказало, що вони були використані під час української операції, яка розпочалася 6 серпня.

Подробиці про те, коли українські війська розгорнули танки Challenger 2 у Курській області рф, не відомі. Також невідомо, скільки машин брали участь у прориві.

При цьому журналісти зазначили, що британськими бойовими танками озброєно 82-гу десантно-штурмову бригаду ЗСУ, яка бере участь в операції на Курщині.

Нагадаємо, Британія погодилася передати Україні 14 своїх танків Challenger 2 у січні 2023 року. Але пізніше їхня кількість подвоїлася. Після цього Німеччина та США також надали свої танки.

Днями NYT написав про те, що операція в Курській області готувалася у суворій таємності, офіцери дізналися про неї за три дні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: