У Франції зіткнулися два винищувачі, є загиблі

Читать на русском
У Франції зіткнулися у повітрі два військові літаки. Наразі відомо про загибель обох пілотів.
Фото: Getty Images

У Франції два військові літаки зіткнулися в повітрі. Президент Франції підтвердив загибель обох пілотів.

Про це повідомляють президент Франції та ЗМI.

За даними Reuters, в середу, 14 серпня, в Лотарингії у Франції під час тренувального польоту сталося зіткнення двох військових винищувачів Rafale.

В результаті інциденту один пілот зник безвісти разом із можливим пасажиром.

За даними видання L'Est Républicain, катастрофа сталася після зіткнення літаків у повітрі, коли вони поверталися з дозаправки в Німеччині близько 12:30 дня. На борту двох літаків загалом перебувало троє людей.

Один із пілотів встиг катапультуватися перед катастрофою. Поранений підполковник зараз перебуває у лікарні Тула у свідомості. Інших двох військових (лейтенанта і капітана) розшукували служби з надзвичайних ситуацій.

З міркувань безпеки місце катастрофи було ізольоване. У лісі Коломбі-ле-Белль знайдено велику кількість уламків, тому припускають, що після зіткнення стався вибух.

Згодом президент Франції повідомив, шо внаслідок аварії загинули двоє пілотів, яких розшукували — капітан Себастьян Мабір і лейтенант Матіс Лоренс.

«Ми з сумом дізналися про загибель капітана Себастьєна Мабіра та лейтенанта Маттіса Лоренса внаслідок авіакатастрофи під час навчальної місії Rafale. Нація розділяє горе їхніх сімей і братів по зброї на авіабазі 113 у Сен-Дізьє», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у липні в росії зазнав аварії вертоліт Мі-28. Його екіпаж загинув.

А 11 червня у горах Північної Осетії розбився російський бомбардувальник Су-34, екіпаж загинув.

В січні також повідомлялось про авіакатастрофу в Афганістані. Там розбився приватний літак із росіянами на борту. Рейс прямував до москви.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: