Окупанти вже за шість кілометрів від Мирнограда: як проходить евакуація з міста

Читать на русском
Окупаційна армія росії наблизилася до Мирнограду в Донецькій області – підрозділи ворога знаходяться вже за 6 кілометрів від міста.
Фото: t.me/pokrovskonline

Окупаційна армія росії наблизилася до Мирнограду в Донецькій області – підрозділи ворога знаходяться вже за 6 кілометрів від міста.

Про це повідомив виконувач обов'язків місцевої військової адміністрації Юрій Третяк у коментарі Радіо Свобода.

На Донеччині розширили зону примусової евакуації дітейЕвакуація дітей з їхніми батьками відбудеться селищ Цукурине, Іллінка та села Ізмайлівка Покровського району Донецької області.

За його словами, у місті залишаються приблизно 20 тисяч людей, серед яких тисяча дітей.

«Ситуація напружено-стабільна. Але ворог потроху просувається. Наразі лінія бойового зіткнення – приблизно за шість кілометрів від міста Мирнограда. Люди їдуть, але не так швидко, жваво, як хотілося б, як цього потребує ситуація. Насамперед ми намагаємося організувати евакуацію дітей та літніх людей, яким важко самим себе обслуговувати, які мають проблеми з пересуванням», – розповів Третьяк.

Він додав, що всіх людей із Мирнограду планують вивезти до кінця серпня. При цьому деякі цивільні відмовляються залишити місто.

«Є люди, які відмовляються будь-що виїжджати. Їх небагато, але трапляються такі випадки, коли батьки телефоном кажуть, що діти вже поїхали, а ми з'ясовуємо, що вони ще у громаді перебувають», – резюмував чиновник.

Нагадаємо, нещодавно в ОВА заявили, що захоплення Мирнограда є однією з двох пріоритетних цілей ворога на Донеччині.

Також повідомлялося, що ворог наближається до Покровська. Місцева влада також закликала людей якнайшвидше залишити місто та евакуюватися до безпечніших регіонів України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: