РФ може готувати чергову ядерну провокацію – ЦПД

Читать на русском
Російська пропаганда може найближчим часом звинуватити Україну у терактах на АЕС. У ЦПД та МЗС відреагували на можливі російські фейки.
Фото: ЗАЕС

Російська пропаганда найближчим часом може готувати провокацію про нібито плани України застосувати «брудні бомби» або атакувати АЕС.

Про це повідомив керівник українського Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

«В них не спрацював сценарій звинуватити нас в тероризмі і наступі на Курську АЕС, тепер вони брешуть про «брудну бомбу» і нашу можливу провокацію», – йдеться у повідомленні.

За словами Коваленка, це може свідчити про те, шо рф може готуватися до теракту.

У свою чергу МЗС також відреагували на можливі російські фейки.

«Офіційно спростовуємо ці неправдиві повідомлення. Україна не має ані наміру, ані можливості здійснювати будь-які подібні дії. Росія має припинити поширювати небезпечну брехню», – зазначив речник МЗС Георгій Тихий.

Зазначають, що Україна завжди була і залишається відданим членом ДНЯЗ.

«Коли Росія вперше поширила цю нісенітницю у 2022 році, ми запросили місію МАГАТЕ, яка повністю спростувала цю брехню. З того часу нічого не змінилося», – підсумували в МЗС.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялось, що російські спецслужби можуть влаштувати у Курській області масштабну провокацію з використанням хімічної зброї. Ворожа пропаганда почала активно просувати вкиди щодо нібито намірів ЗСУ використати заборонене озброєння.

Також раніше окупанти влаштували пожежу на Запорізькій АЕС. Українські високопосадовці назвали це черговою провокацією росіян, або ж спробою створити паніку в населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: