У Ростовській області другу добу горить велика нафтобаза, постраждали десятки пожежників – відео

Читать на русском
Росіяни вже другу добу не можуть загасити пожежу на нафтокомбінаті Кавказ, розташованому в місті Пролетарськ Ростовської області.
Фото: Радіо Свобода

Росіяни вже другу добу не можуть загасити пожежу на нафтокомбінаті Росрезерву «Кавказ», розташованому в місті Пролетарськ Ростовської області.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

Зазначається, що після атаки дронів там розгерметизовано щонайменше 11 резервуарів із паливом. Усю нафтобазу, а також сам Пролетарськ затягло чорним димом.

Крім того, сьогодні на об'єкті було чути вибух. Місцева влада закликала мешканців міста обмежити перебування на вулиці.

До гасіння пожежі залучили щонайменше 450 рятувальників та 130 одиниць спецтехніки. При цьому губернатор області Василь Голубєв повідомив, що під час гасіння постраждав 41 пожежник, із них семеро – отримали опіки рук та осіб.

Нагадаємо, нафтобаза була атакована вранці 18 серпня. Згідно з інформацією Генштабу ЗСУ, там зберігалися нафта та нафтопродукти, які постачалися також для потреб окупаційної армії.

Джерела у розвідці наголосили, що атака була здійснена за допомогою дронів-камікадзе українського виробництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: