Стало відомо, скільки разів українці подали заяви про шлюб через «Дію»

Читать на русском
Півтора роки тому в Україні на порталі Дія з'явилася можливість подати заяву про шлюб онлайн.
Колаж 24 каналу

За півтора роки українці понад 30 тисяч разів подали заяви про шлюб через портал Дія. Незабаром на порталі запрацюють онлайн-весілля.

Про це повідомив голова Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram-каналі.

Як часто українці одружуються та розлучаютьсяСкільки шлюбів та розлучень реєстрували в Україні у 2011-2023 роках – на інфографіці. У перший рік великої війни українці частіше одружувалися, але в 2023-му кількість шлюбів скоротилася.

«Раніше в молодят був забіг на довгі дистанції: піти в ДРАЦС, щоб подати заяву, вибрати дату й формат церемонії, а потім сплатити держмито. Півтора року тому запустили на порталі Дія можливість подати заяву про шлюб онлайн, послугою вже скористалося понад 30 тисяч пар», – написав він.

Федоров нагадав, що в Україні вже незабаром презентують функцію онлайн-весілля через програму «Дія». Така процедура, за його словами, значно скоротить час, який зазвичай витрачається на бюрократію.

Нагадаємо, з лютого минулого року через портал «Дія» можна подати заяву на одруження. На порталі також можна обрати час, формат та зал, де планується провести церемонію.

Через «Дію» також можна отримати дублікат свідоцтва про шлюб.

А вже незабаром українці зможуть одружитися по відеозв'язком у «Дії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: