Вісім областей додатково отримають гроші на укриття в школах

Читать на русском
Гроші з бюджету на укриття у школах виділили для Чернігівської, Херсонської, Харківської, Сумської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської областей.
Фото: nus.org.ua

Кабінет міністрів виділив ще близько 5 млрд грн із бюджету на укриття у школах восьми областей, в основному наближених до лінії бойових дій.

Про це повідомив глава уряду Денис Шмигаль у вівторок, 20 серпня.

Облаштування укриттів в Україні: скільки об'єктів оновлять і скільки це коштуватимеВ Україні до кінця року планують облаштувати 10 відсотків всього фонду укриттів. Кількість оновлених об'єктів та вартість – на інфографіці.

Так, йдеться про укриття для школярів у Чернігівській, Херсонській, Харківській, Сумській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Дніпропетровській областях.

Крім того, уряд розподілив майже 216 млн грн на шкільні автобуси, яких цього року закупили понад 120 одиниць.

Очікується, що завдяки виділеним коштам та співфінансуванню з місцевих бюджетів у 2024 році буде придбано щонайменше 500 шкільних автобусів.

Цього року у держбюджеті вже було передбачено 2,5 млрд грн на будівництво шкільних укриттів та 1 млрд грн – на закупівлю шкільних автобусів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив три варіанти облаштування наземних укриттів для шкіл. Тож уже до кінця року планується повернути за парти 300 тисяч учнів.

У квітні ці вісім областей України також отримували гроші на облаштування укриттів у школах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: