Син Байдена програв апеляцію щодо скасування кримінальної справи – деталі

Читать на русском
Син американського президента вимагав визнати процес незаконним через призначення спеціального радника щодо звинувачення генеральним прокурором.
Getty Images

Суд Лос-Анджелеса відмовився задовольнити клопотання Гантера Байдена про скасування розгляду кримінальної справи щодо його ймовірного ухиляння від сплати податків.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Як зазначається, син американського президента вимагав визнати процес незаконним через призначення спеціального радника щодо звинувачення генеральним прокурором. Згідно американського законодавства, радник має бути вповноважений Конгресом США.

Видання нагадує, що у штаті Флорида на подібній підставі припинили переслідування Дональда Трампа у справі про зберігання таємних документів.

Однак вже наступного місяця відбудеться слухання справи проти Байдена-молодшого. Йому загрожує вже друге визнання злочинцем - після першого у справі про незаконне володіння зброєю.

За ним вирок синові чинного президента Сполучених Штатів оголосять у листопаді 2024 року.

Нагадаємо, Гантера Байдена звинувачують в ухиленні від сплати податків на суму 1,4 млн доларів, витраті мільйонів доларів на наркотики, послуги ескорту, дорогі автомобілі та інші предмети розкоші з 2016 по жовтень 2020 року. Він не визнав себе винним за цими звинуваченнями.

Як відомо, у вересні 2023 року Гантера Байдена було звинувачено у зберіганні вогнепальної зброї в штаті Делавер. 53-річний син президента Джо Байдена не визнав себе винним у справі зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: